Viikko lähtöön

Olen Jukka. Tarkempi identiteetti jääköön unholaan.

Mutta olen lupautunut lähtemään gastiksi 10 (+1) viikon purjehdusreissulle Skotlantiin. Tarkempi reitti Suomi-Skotlanti-Suomi.

Hommahan lähti käsistä jo muutamisen vuotta sitten. Vitsistä lähtenyt viskipurjehdus alkoi konkretisoitumaan.

Taino ei tuo oikeastaan vitsi edes ollut. Aloitin purjehduksen noin 6-7 vuotta sitten. Jotenkin se imaisi ja unelmaksi aika äkkiä tuli joku pidempi reissu. Tämä olisi mukava aikuisiän haaste, tarvittaisiin: Purjehdustaidot, kokenutta miehistöä, oikeanlaine vene, hiukan budjettia, aikaa ja kymmeniä muita juttua joiden piti mennä kohdilleen.

Pari vuotta sitten tajusimme porukalla, että tuo olisi pikkuhiljaa mahdollista. Shere Khanin skapamiehistössä oli sopivasti kokenutta porukkaa. Shere Khanin kippari Kimmo tahtoi hiukan vaihtelua purjehdukseen ja nopea ja kevyt vaihtui raskaaseen ja kestävään.  Ja venekkin löytyi viimekeväästä. Höga Kustenin reissu edellisenä kesänä oli oikeastaan veneeseen totuttelua ja harjoittelua tämän kesän reissuun.

Nyt jännitttää. Olen juuri tänään käynyt laittamassa teeveelisäkanavat, musa ja videostriimauspalvelut (Spotify saa jäädä) kiinni. Ja kotipuolen kustannukset muutenkin mahdollisimman minimiin.

Mietittävää riittää, onko tarpeeksi vaatteita? Minkälaisen partastrategian valitsen? Onhan elektroniikkaa tarpeeksi mukana? Onko vakuutukset kunnossa? Kestääkö muu miehistö minua?

Yritän raportoida matkan etenemisestä täällä.

Viimeviikonlopun Kekkuliregatan Piridan sataman fiiliksiä.

Viimeviikonlopun Kekkuliregatan Piridan sataman fiiliksiä.

About jukka

Nörttiduunia ja purjehdusta.
Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Viikko lähtöön

  1. Tsemppiä Jukka ja muu porukka, seurailen matkaa rannoilta!