Allekirjoittanut on hurahtanut purjehdukseen vanhemmalla iällä. Omalla pienellä retkiveneellä on tullut seilattua lähinnä Suomenlahtea ristiin rastiin. Retkipurjehduksen lisäksi olen gastannut aktiivisesti useammassakin kilpaveneessä (Corinne, Valpuri, Two Fast jne). Talvella 2010 aloin suunnittelemaan veneen vaihtoa ja ennenkuin huomasinkaan omistin J-92 racer / cruiser tyyppisen veneen. Vene on nimeltään Shere Khan ja se on kilpaillut aiempien omistajien toimesta mm. IMS ranking sarjaa. Oli selvää, että tätä venettä ei voi pitää vain retkikäytössä, sillä on myös alettava kilpailemaan. Tulevalla kaudella vene siis nähdään kilparadoilla ja minä saan tulikasteen purjeveneen kipparoimisesta kilpailuissa.

Gastien hakuun kontaktoin vanhoja tuttuja, sekä julkaisin hakuilmoituksia keskustelupalstoilla. Gastitilanne näyttääkin tällä hetkellä ihan hyvältä. Joukossa tuntuu olevan sopiva sekoitus purjehduskokemusta ja toisaalta innokkaita uusia purjehtijoita.

Vene menee vesille ensi viikolla ja se on tarkoitus purjehtia lauantaina 24.04.2010 tulevaan kotisatamaansa SPS:llä Sirpalesaareen.

Kimmo

Kuva veneen tarkastuskäynniltä ennen ostopäätöstä