2013 HTR:ssä oli 178 ilmoittautunutta osallistujaa eri luokissa eli merellä oli yön aikana taas hienosti porukkaa. Keli oli vastatuulta välillä avoimempaa ja kasuunien välissä puhdasta kryssiä.

Lähdössä koettiin jo ikävä tilanne kun Fanatic ja Victoria ajoivat melko rajun kolarin. Onneksi me ehdimme juuri väistämään kasaa, mutta jouduimme tekemään muutaman ylimääräisen kierroksen. Victoria sai tapauksen jälkeen jurylta aikanaan rangaistuksensa. Jännittävän startin jälkeen pääsimme kuitenkin kohtuu hyvissä asemissa matkaan.

Kasuunille asti ajettiin sivuvastaista / hivenen auki olevaa kryssiä. Tämä ei ole meille paras suunta, mutta pystyimme pitämään asemia kohtuullisen hyvin. Kryssille käännyttäessä tuuli oli heikentynyt noin 12 knotsiin, joten keulalle vaihdettiiin genoa. Illan pimetessä tilanteen seuraaminen kävi vaikeaksi. Pienempiä veneitä jäi taakse ja toisaalta isompia tuli takaa ohi. Tallinnan matalan jälkeen tuuli taas kiristyi, joten keulalle vaihdettiin taas fokka.  Kryssi jatkui vielä Aegnalle, josta jatkettiin sivutuulta kohti maalia.

Loppusuoralla teimme muutamia virheitä. Olisi taas kerran pitänyt ajaa aluksi riittävän ylös, koska tuuli kääntyi jälleen kerran ennen maalia enemmän vastaukseksi. Jouduimme siis ottamaan ennen maalia vielä yhden vendaparin. Lisäksi loppumatkasta tehty keulapurjeen vaihto fokasta genuaan ei mennyt ihan putkeen…

Tuloksellisesta keli oli meille jo ennakkoon vaikea. Lyhyenä veneenä Shere Khan on vaikea saada kulkemaan sivutuulissa mittaluvun vaatimalla tavalla. Purjehduksessa oli varsinkin loppupuolella paljon parannettavaa, joten paikka nippa nappa yläkolmanneksessa oli varmasti juuri se mitä tästä kisasta ansaitsimme.

Tulos: 13/40

Gastit: Anna, Tytti, Antti, Pekka, Tomi

Kimmo