Radalle ajeltaessa puhalteli kevyt itä- / koillistuuli. G1 oli ilmeinen valinta keulalle. Lautakunta liputteli uutta T-rataa. Jazz ihmetteli lippua ja huikkasimme heille vierestä ko. radan kiertomerkit. 15 minuuttia ennen starttia Porkkalan päällä makaileva pilvimassa käänsi tuulen lounaaseen ja kääntymisen aikana tuli muutamia vihaisia puuskiakin.

Lähtö tapahtui siis vastaatuuleen styyralla. Lähdössä olimme noin 10-15 sekuntia myöhässä, mutta löysimme keskeltä kohtuullisen raon. Ennen länsikeppiä jouduimme heittämään vendan ja ottamaan ainakin yhden H-veneen ja 4Playn perät. Ajoimme vähän merkistä yli, jotta pääsimme vapaisiin tuuli. Länsikepin jälkeen edellä oli enää Thetis ja Melisande, jotka olivat ottaneet selkeästi paremmat lähdöt. Tuuli aukesi lisää länteen ja meidän venevauhti oli jostain syystä paljon parempaa kuin Firsteillä. Ajoimme ensin Thetiksestä ja sitten Melisandesta yläkautta ohi fleetin kärkeen.

Tammakarin punaista lähestyttäessä harrastettiin vektorilaskentaa seuraavan legin purjevalintaa ajatellen. Päädyimme yrittämään jiippiä, mutta merkin kierron jälkeen totesimme, että kurssihan on melkein kryssiä. Spinnu nopeasti alas ja G1 ylös. Tässä hässäkässä meni luonnollisesti kallista aikaa hukkaan. Opetuksena lienee se, että 180 asteen jiippi ei ole mahdollinen…

Loppukisa ajeltiin yhden halssin kryssiä kohti Larua tuulen pudotessa Melkin kulmalla noin 5 solmun tuntumaan. Audi meni yläpuolelta ohi. Rata oli lyhennetty länsikepille ja olimme maalissa pari sekuntia ennen Viuhutarta. Lopun keveneminen oli tietenkin myrkkyä pienemmille veneille, jotka ylipäätään kärsivät kevyellä kelillä matalammasta rikistä. Meidän sijoitus tuloslistalla on näin ollen parempi, kuin itse purjehdus antaisi olettaa.

Gastit: Anna, Tytti, Antti

Tulos 7/24