Shere Khanin kauden ensimmäinen tiistis. Saareen veneelle mennessä tuuli puhalteli Harmajalla 12m/s, mutta kisan aikana se ei kyllä ihan noin kovaa ollut. Tuulimittarissa on jotain kosketushäiriötä, joten lukemia veneen mittarista ei tällä kertaa saatu. Radaksi lautakunta liputti D-rataa myötäpäivään ja lähtöön oli viritetty vastatuulilähtö. Lähtöalueelle ajeltiin ilman reiviä, mutta ennen lähtöä otettiin kuitenkin yksi reivi sisään, koska puuskat lähtöalueellakin olivat melko vihaisia.

Lähtö onnistui nappiin ja lähdimme ensimmäisenä veneenä, perässä Solveig ja Donna. Alapuolella kaasutteli 4Play ja pin endin päästä lähti Melisande. Saimme vapaan linjan ylämerkin leikkarille, jossa olimme siis ensimmäisenä veneenä. Tämä paikka pidettiinkin sitten loppuun asti.

Melkin eteläpuoleisellä jääpoijulla vähän arvottiin kulmia Rysäkarille. Pienen empisen jälkeen nykäistiin kuitenkin spinnu ylös, joka tällä pätkällä kantoikin ihan hienosti. Rysäkarilla jiippi meni keliin ja harjoitteluun nähden kohtuullisesti ja toisella halssilla kohti Rönnkobbenia kulma oli vielä vähän tiukempi. Tällä pätkällä saatii jo 10 solmua rikki. Lopussa fokan nostoa suunitellessa keskittyminen herpaantui ja saatii aikaan yksi kunnon broach.

Kryssi takaisin oli välillä melkoisen hankala puuskaisen ja pyörteilevän tuulen takia. Erityisesti tällä pätkällä reivistä oli hyötyä helpomman ajamisen takia. Välimatka Melisandeeen pysyi suunnilleen samana koko kryssin ajan eli tasoituksilla hävittäisiin heille reilusti. Viimeiseltä punaiselta käännyttiin maalisuoralle ja katseliin Audin lähestymistä. Lopulta ero heihin jäi maalissa muutama veneenmitta, meidän hyväksi…

Gastit: Aki, Antti, Jukka, Tomi

Tulos 6/14