Emäsalon lenkki käynnistyi puuskaisessa pohjoisen puoleisessa tuulessa. Startti oli suoraa lenssiä, mutta puuskissa oli rajuja shiftejä. Lähtöhalssia arvottiin viimeiseen asti ja lopulta päätettiin lähteä styyralla. Tasoitetun lähdön myötä olimme linjalla tuttuun tapaan kahdestaan Ramdatan kanssa. Lähtö onnistui hyvin, +20 solmun puuskat vauhdittivat veneen välillä lähsen 10 solmun vauhtiin. Krunikalle päästyämme heittiin jiippi ja jatkettiin matkaa kohti Haminansalmea. Ennen salmea tipautettiin spinnu alas ja aloitettiin kryssi kohti Emäsaloa.

Kryssi meni ihan kohtuullisesti, tosin isot veneet kyllä saavuttivat aika vauhdilla. Sipoonselän ylityksen jälkeen tuuli hiipui ja iso fleetti kellui lähes paikoillaan Gråskärin luona. Saarenten välissä lähempänä mannerta oli kuitenkin vedessä väreitä ja joku vene siellä etenikin kohtuullista vauhtia. Näin mekin päätimme jatkaa matkaa pohjoisempaa reittiä. Tämä osoittautui loistavaksi vedoksi ja yhtäkkiä olimmekin koko fleetin kakkosena. Melkoinen onnenkantamoinenhan tuo tietenkin oli.

Kaivokarilla pääsimme lähemmän kärkivenettä ja tunnistimme sen seurakaveri Donnaksi. Ohitimme heidätkin ennen Hakasaloa ja olimme hetken koko fleetin kärjessä. Vähän ennen kryssin loppua tuuli hiipui jälleen 4-5 solmuun, Bianco ja Chantal saavuttivat meidät uudelleen ja menivät ohi.

Pohjoiskepillä nostettiin spinnu ja käännyttiin paluumatkalle. Lenssillä meillä oli vähän vaikeuksia venevauhdin kanssa ja Ramdatakin saavutti meidät ja meni ohi. Ådholmenin jälkeen kurssi tiukkeni vähän ja tästä ajettiin pitkä buugi aina Santahaminan edustalle asti. Olimme edelleen yksirunkoisista neljäntenä, F18 katamaraaneja tosin suhaili ohi joka puolelta.

Loppukryssillä Belinda saavutti meidät ja meni Haminansalmessa ohikin, mutta olimme lopulta maalissa neljäntenä veneenä. Tasoitusten jälkeen sijoitus oli myös sama LYS1 luokassa.

Gastit: Anna, Antti, Aki, Pekka

Tulos: 4 /10

Iso fleetti takana ennen Kaivokaria

Upea aamu merellä