Kahju Sailing

Mikä Kahju Sailing?

Kahju Sailing on helsinkiläinen vapaamuotoinen purjehtijoiden ja ystävien yhteenliittymä. Kollektiivilla ei ole mitään ylös kirjoitettuja virallisia tavoitteita. Purjehdusharraksestakin saa kuitenkin irti paljon enemmän, jos sitä tekee porukalla. Matka- ja retkipurjehduksessakin tarvitaan miehistöä, ainakin jos tehdään pidempiä siirtolegejä. Veneiden kunnostuksessa, mastojen nostoissa jne jne on monesti hyötyä lisäkäsistä.

Tässä blogissa Kahju Sailingin jäsenet kertovat omista veneistään, purjehduksistaan ja kaikesta vähänkään purjehdukseen liittyvistä aktiviteeteistaan.

Etymologia

Kahju nimi tulee tietenkin Kimmon vanhan veneen – Shere Khanin – nimestä. Shere Khan, joka puolestaan tulee Viidakkokirjan Pahasta Tiikeristä, on suomalaiseen suuhun turhan vaikea lausua ainakin arkikäytössä. Veneen nimi taipui ensin muotoon Shere Kahju ja sitten se nopeasti lyheni vain Kahjuksi. Koska Shere Khan veneellä oli niin keskeinen rooli tämän purjehduskollektiivin syntymisessä halusimme säilyttää lempinimen myös tämän blogin nimessä.

Shere Khan

Paljon vettä kölin alle ja hyviä purjehduksia uusille omistajille.

Shere Khan

Shere Khan

Comments are closed.