Elämä vinossa

kirjoitettu alkumatkasta (Helsinki – Rönne) 24.6.2015 – noin 1700

Elämä vinossa

Toinen päivä on ollut hiukan pomppuisempaa ja vinoisempaa kuin ensimmäinen. Tai viime yö meni vielä mukavasti, mutta aamusta alkoi tuuli nousta ja huiteli jo 20-26 knotsin pinteillä. ja pääsimme virittelemään Melianin staysailiakin – joten Melianin kaikki etupurjeetkin on nyt korkattu tällä reissulla. Myöskin Jennin (rullapurje) eri reivausasteet.

Meidän _piti_ mennä Gotlannin ja Ruotsin väliin, mutta yöllä päätettiin yrittää suoraan Gotlannin eteläkärkeen. Ei onnistunut vaan _ajauduttiin_ loppupeleissä aika lähelle Gotlannin pohjoiskärkeä.

Tuuli muutti suuntaa kuitenkin ja kun vaihdoimme suuntaa Gotlannin pohjoiskärjestä huomasimmekin, että suunta on aika hyvä kohti etelää. Kryssiä tosin siis. Tätä kirjoittaessa Gotlandin Färö on ohitettu ja huitelemme 57 astetta 44.4 Pohjoista leveyspiiriä.

Tuulen vaihtumisen jälkeen oli hetki aika rauhallista ja aurinkokin paistoi (ehdin yrittää hanskojen kuivausta). Jotenkin mukava hetki, että kyllä tämä tästä, sillä vinossa eläminen tuntui jo hetkittäin miehistön tunnelmissa. Kapinahenki levähdystä, unta ja ehkä jopa kylmää olutta kohti alkoi hiukan elää.

Uni – tuo kumma asia. Meillä on 4 tunnin vaihtosysteemi ja noin kolmen päivän välein on pidempi 8 tunnin ’vapaa’ per miehistönjäsen. Mutta kumma kyllä lähes kaikki ’vapaa’ aika kulutetaan nukkumiseen. Vaikka sitä onkin 12 tuntia päivässä. En tiedä onko se tämä ulkonaolo ja meri-ilma vai se, että meidän toimistotyöläiskropat adjustoituvat muutokseen. Täällä joutuu kuitenkin ajoittain urheilemaan ja liikkuminen vie voimia, kun kokoajan pitää pitää kiinni jostain. Ja nytkin kirjoitan tätä omalla 8h tauolla, josta ensimmäiset neljä meni nukkumiseen.

Unta on tosi jo tottunut saamaan vaikka vene keikuttaa ja kuuluu kaikenlaisia ääniä, venekkin paukuttaa keulaa välillä veteen paiskautuessaan ja siitä tulee aika kovakin pamaus.

Ehdimme Gotlannin pohjoispäästä saada internetkin hetkeksi, mutta säätiedot ovat prioriteettilistalla ensimmäisenä ja lyhyttä postausta ei ehditty tekemään.

Matka jatkuu, vinossakin.

About jukka

Nörttiduunia ja purjehdusta.
Tagged . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *