Uusi kaasupullokotelo – osa 5

Laatikon rakentaminen jatkui kevyellä hiomisella, tasoittelin ennen kaikkea epoksin valumat. Epoksia joutui hölväämään ulkokulmiin reilusti, jotta maton sai tarttumaan 90 asteen kulmaan. Tämän jälkeen kaksi kerrosta ruskaa Miranolia sekä sisä- että ulkopuolelle. Lopuksi vielä läpivienti pohjaan, kahvat ja lukot paikoilleen.

Mutta mutta, kun sovittelin laatikkoa paikoilleen peräboksiin, niin kansi ei mahdukaan menemään pakoilleen. Takakulma on yksinkertaisesti liian korkea viistoon tilaan. Eli ei auta muuta kuin ottaa saha käteen ja tehdä takanteen vielä jonkinlainen viiste.

Lamoitu ja valumat hiottu maalausta varten

Lamoitu ja valumat hiottu maalausta varten

Kansi ensimmäisen maalauksen jälkeen

Kansi ensimmäisen maalauksen jälkeen

 

Sisäpuolet ensimmäiset maalikerroksen jälkeen

Sisäpuolet ensimmäiset maalikerroksen jälkeen

Tuuletusläpivienti

Tuuletusläpivienti

 

Laatikko valmiina mutta...

Laatikko valmiina mutta…

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Uusi kaasupullokotelo – osa 5

  1. Jarkko says:

    Miksi laatikkoon tuleen kansi ja meinaatko sitoa pullot liinoilla kiinni laatikkoon?
    Tuli mieleen, että mitä jos pohjalla olevaa levyä ( jossa pullon reiät) olisi nostanut jonkin verran ylöspäin niin siitä olisi saanut pulloille pystyssäpysymystuen.

    • Kimmo says:

      Vanhassakin kotelossa oli kansi, joten tuntui hyvältä tehdä sellainen uuteenkin. Ei kai sitä periaatteessa vaadita, mutta eipä tule kasattu tuonne koteloon sitten mitään ylimääräistä roinaa kun pullon on kannan alla piilossa. Kiinnitykseski suunnittelin dyneemaa pleissattuna plus rapulukkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *