Ankkuripelin solenoidien vaihto

Viime kesän reissulla ainut isompi kalustotappio oli vanha ankkuripelin sähkömoottori. Katselin sitä jo viime talven kunnostuksen aikaan, että mahtaakohan tuo enää kauaa pyöriä. Kesän siirtokryssillä etelään moottori sai sitten sen verran vettä sisäänsä, että Skotlantiin päästyä se oli täysin jumissa. Uusi moottori tilattiin Oban Marinaan ja asensin se samoin tein. Ongelmaksi tuli, että uusissa moottoreissa on vain kaksi napaa eli virta pitää saada käännettyä, jotta moottori pyörii eri suuntiin. Vanhassa moottorissa oli miinus ja kaksi plus napaa. Reissun päällä ankkurpeli saatiin siis toimimaan vain ylöspäin, joka on tietenkin tärkeämpi suunta.

Tilasin uuden solenoidin ja asensin sen paikoilleen. Pystyin hyödyntämään kytkennässä olemassa olevia johtoja. Uusien paksujen johtojen vetäminen naviskan takaa keulaan olisikin ollut melkoinen urakka. Jätin katkaistun paksun miinusjohdonkin paikoilleen, mutta se on nyt siis ylimääräinen.

Vanhat solenoidit ja jo aiemmin vaihdettu vähän liian pieni 80A automaattisulake jäivät ylimääräisiksi. Jos jotakuta kiinnostaa, niin voin myydä muutamalla kympillä.

Vanhat ankkuripelin solenoidit.

Vanhat ankkuripelin solenoidit.

Uusi tulee samalla paikalle. Paksu miinusjohto tarvitsee kaapelikengän.

Uusi tulee samalla paikalle. Paksu miinusjohto tarvitsee kaapelikengän.

Uusi Quick solenoidi paikoillaan

Uusi Quick solenoidi paikoillaan

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *