Ankkuriketjukasa

Melianin ankkuriketju on ilmeisesti ollut jo pidempään käyttämättä. Ketju on käytännössä vain kasa ruostunutta rautaa ankkuboxin pohjalla. Tänään yritin saada kasan liikkeelle laihoin tuloksin. Käsivoimilla sain muutaman lenkin irtoamaan kasasta mutta en muuta. Suihkutin ketjun päälle ruosteenestoainetta ja viritin spinnupuomin kautta köyden, jota pystyin vetämään päävinsseillä. Kiristin köyteen niin paljon vetoa kuin uskalsin, mutta kasa ei liikahtanutkaan. Jos jollakin lukijoista on hyviä ehdotuksia tilanteen ratkaisemiseksi, niin laittakaan ihmeessä vaikka kommentilla tulemaan. Jos möhkäleen saisi edes liikkeelle, niin voisi miettiä miten sen nostetaan lokerostaan pois.

Seuraavaksi pitää varmaan harkita rautakankea tai rälläkkää. Paikka on tietysti mahdollisimman hankala ankkuriboksissa olevan väliseinänkin takia…

Ankkuriketjukasa

Ankkuriketjukasa

Tällä viritelmällä kasa ei liikahtanut vielä mihinkään

Tällä viritelmällä kasa ei liikahtanut vielä mihinkään

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ankkuriketjukasa

 1. lukija says:

  Kuvista päätellen ruosteenESTOaine voi olla jo hieman myöhäistä. Kokeilisin kasan hakkaamista vasaralla. Ties vaikka heltiäisi. Tai vasara & taltta -yhdistelmällä reunoja myöten, muovia varoen.

  • Kimmo says:

   Jeps, aine oli itse asiassa irroitusöljyä, jolla toivoin saavani möntin irtomaan boksin reunoista. Sorkkarauta voisi olla ihan hyvä vaihtoehto, olisi vähän pidempi, koska tuonne kaivoon on vähän hankala kurkotella.

 2. Jarkko says:

  Voi olla hankala saada irti, jos on yksi iso klöntti. Pohjalla on varmaankin kohta, johon ketjun pää on aikoinaan ankkuroitu sakkelilla. Se pitänee kasan tiukasti paikoillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *